De Praktijk
...............

De Gooische Praktijk is door Heleen Posthumus opgericht in 2005 vanuit de visie dat er voor een ieder die psychologische ondersteuning nodig heeft of gemotiveerd is om zichzelf te ontwikkelen er een individueel passend aanbod moet zijn. Een aanbod dat in de inhoud, omgeving en intensiviteit aansluit bij de persoonlijke situatie van de cliënt en vanuit die situatie optimale voorwaarden biedt om met elkaar te komen tot een duurzaam resultaat. De aanleiding voor een intake bij De Gooische Praktijk kan divers zijn : het loskomen van aanhoudende klachten, het oplossen van een ingrijpende ervaring of de motivatie om te werken aan persoonlijke groei. Daarnaast afficheert onze praktijk zich met de zorg voor het kind door aan ouders een programma van ouderschapsbemiddeling te bieden in geval van een (dreigende) scheiding. De Gooische bedient zich in haar behandelaanbod van diverse technieken, o.a. EMDR en Mindfullness.

Iedereen herkent wel momenten dat we ineens niet meer de werkelijkheid in proportie kunnen zien. Je voelt je het ene moment goed en het volgende moment ben je van slag door een relatief kleine aanleiding. Ook kan het zijn dat we na een heftige gebeurtenis in de greep van een emotie blijven en een langere periode last hebben van angsten of depressieve gevoelens. We hebben allemaal te maken met onze aanleg, de mogelijkheden vanuit ons gezin van herkomst, de hoeveelheid warmte en geborgenheid die we in onze kindertijd ervaren hebben. Afhankelijk hiervan hebben we ons bepaalde verdringingsmechanismen aangeleerd hoe we onze jeugd overleefd hebben. Deze verdringingsmechanismen waren destijds helpend, echter in de volwassenheid staan ze soms behoorlijk in de weg. We herkennen vast allemaal situaties waarin we groter reageren dan bij de situatie past zonder dat we hier sturing over voelen. Het doorbreken en er grip op krijgen lukt vaak pas als we begrijpen waar deze automatische reacties mee te maken hebben. Een psychotherapeutisch proces kan ons leren met meer begrip naar ons zelf te kijken, onze eigen emotional footprint te leren kennen en persoonlijke groei door te maken.

U kunt bij De Gooische Praktijk terecht voor Psychologische begeleiding, Psychotherapie, Ouderschapsbegeleiding specifiek ontwikkeld vanuit de ondersteunende zorg aan kinderen en Coaching. De praktijk is gevestigd in Kortenhoef en beschikt eveneens over een praktijklocatie in Amsterdam aan de Van Baerlestraat 57 sous.

Heleen Posthumus